JEDÁLNY LÍSTOK
04.11.-08.11.2024.jpg zmena: 07.11.2024 olovrant - šatôčka
Zodpovedná vedúca ŠJ: Helena Halajová
Kontakt: sjlstura@svitel.sk
Zodpovedná kuchárka: Iveta Remetová
Alergény v potravinách
(označenie v číslach od 1 do 14)
1. Obilniny obsahujúce lepok(t.j.pšenica,raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody)
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich.
5. Arašidy a výrobky z nich.
6. Sójové zrná a výrobky z nich.
7. Mlieko a výrobky z neho.
8. Orechy, ktorými sú-mandle, lieskové orechy,vašské orechy, kešu,pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a gueenslandské orechy a výrobky z nich.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej.
11. Sezamové semená a výrobky z nich.
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentrátoch vyšších ako 19mg/kg alebo 10mg/l.
13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.