(zmena jedálneho lístka vyhradená)

Zodpovedná vedúca ŠJ: Helena Halajová       

Kontakt:  sjlstura@svitel.sk      

Zodpovedná kuchárka: Anna Belovežčíková

Alergény v potravinách

(označenie v číslach od 1 do 14) 

 

1. Obilniny obsahujúce lepok(t.j.pšenica,raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody)

2. Kôrovce a výrobky z nich.

3. Vajcia a výrobky z nich.

4. Ryby a výrobky z nich.

5. Arašidy a výrobky z nich.

6. Sójové zrná a výrobky z nich.

7. Mlieko a výrobky z neho.

8. Orechy, ktorými sú-mandle, lieskové orechy,vašské orechy, kešu,pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a gueenslandské orechy a výrobky z nich.

9. Zeler a výrobky z neho.

10. Horčica a výrobky  z nej.

11. Sezamové semená a výrobky z nich.

12. Oxid siričitý a siričitany v koncentrátoch vyšších ako 19mg/kg alebo 10mg/l.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.

14. Mäkkýše a výrobky z nich.

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 



 

 OZNAM