Apríl

17.04.2021 19:32

  .04,2021- Tangramiáda 4.5.trieda-Jednou z obľúbených činností deti v materskej škole je aj riešenie úloh z oblasti matematických predstáv, kde deti hravou formou objavujú krásy matematiky aj keď, tá sa často ocitá v úlohe strašiaka. Po úspešnom absolvovaní matematickej olympiády sme v 4. a 5. triede zrealizovali Tangramiádu – súťaž v skladaní farebných obrázkov podľa predlohy zo siedmych  geometrických útvarov. Aj keď v našej materskej škole býva zvykom, že Tangramiádu realizujeme v podobe súťaže  medzi triedami, tentokrát pre pandemické opatrenia tomu tak nebolo. Ale aj napriek tomu si každá trieda vytvorila družstvá, ktoré medzi sebou súťažili a snažili sa byť čo najlepšie. Celá Tangramiáda bola realizovaná prostredníctvom rozprávky a úlohou detí bolo poskladať osoby, zvieratá alebo veci nachádzajúce sa v rozprávke. Počas súťažného skladania sme sa držali hesla: ,,Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa“. Deti sa poriadne zabavili, ukázali svoju šikovnosť a z krásneho podujatia si odnášali medailu, sladkú odmenu a dobrý pocit.

 

  .04.2021 - Logická olympiáda -Naša MŠ sa zaregistrovala do projektu Logická olympiáda pre najmenších 2021. Mottom je "Súťažíme, ale neprehrávame." Organizátorom je Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity a cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti potrebné pre vstup do ZŠ. Školským koordinátorom bola p.uč. Dana Marchevská. Predškoláci realizovali test písomnou formou osobitne každé dieťa. Plnili osem logických úloh, s ktorými si potrápili svoje hlavičky a za odmenu dostanú diplom.

 

19.04. 2021 - Matematická olympiáda - 4.5.triedaMatematika je neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života.Aj tento rok sme v triedach predškolákov zorganizovali matematickú olympiádu. Pri dodržaní platných protipandemických opatrení, olympiáda prebiehala samostatne v triedach. Motýliky a sovičky zvládli hravou formou matematické úlohy, v ktorých si precvičili orientáciu v číselnom rade, geometrické útvary, priestorovú predstavivosť, logické myslenie a matematické zručnosti. Všetko zvládli na jednotku a za šikovnosť dostali medailu a sladkú odmenu. Prežili sme veselé a zaujímavé matematické dopoludnie. 

 

08.04.2021 - Registrácia do súťaže Logická olympiáda pre najmenších 4.a5. trieda

  .04.2021 - Vyhodnotenie súťaže  Vesmír očami deti -Odborná porota vybrala spomedzi 211 prác aj práce naších detí,   Linda Kseničová/4. trieda/ a Grétka Bojkasová/3. trieda/ ktoré postúpili do celoslovenského kola v Hurbanove. Gratulujeme