December

01.12.2022 16:49

19.12.2022-Vianočné charitatívne trhy - vystúpenie 1.a 7.triedy -Pekným spestrením vianočných trhov bolo i vystúpenie našich detí, ktorí svojím programom spestrili tento krásny zimný čas.

Foto odkaz

11.12.2022- VIFLEJEMSKYJ VEČUR V tomto krásnom predvianočnom čase sa deti 7.triedy zúčastnili na slávnostnom koncerte pri príležitosti jubilejného 30. výročia Betlehemského večera. K pestrému programu prispeli naše deti vinšovačkami v rusínskom jazyku.

7.12.2022- Divadlo Sárus  s predstavením Zima -V tomto krásnom predvianočnom období naše dopoludnie v MŠ spríjemnila návšteva divadielka Sárus s predstavením Zima. Od samého začiatku sa deti zabávali a boli nápomocné pri hľadaní kamaráta pre smutného snehuliačika. Spoločným spevom sa deťom podarilo nájsť nielen snehuliakovi kamarátku, ale aj spríjemniť atmosféru predvianočného obdobia a mimoriadne odmeniť hercov spevom spolu s potleskom.

7.12.2022 - Mikulášsky koncert -Tento deň si ZUŠ vo Svidníku pozvala všetky deti z našej materskej školy na Mikulášsky koncert, ktorý sa konal v dopoludňajších hodinách. Program koncertu bol veľmi pestrý. Žiaci hrali na rôznych hudobných nástrojoch, spievali piesne, tancovali, hrali situačné príbehy čím naše deti veľmi zaujali. V závere koncertu prišiel aj očakávaný Mikuláš, ktorý obdaroval naše deti sladkosťami za to, že boli pozorné a účinkujúcich odmeňovali silným potleskom.

Foto odkaz

5.12.2022- Mikuláš - Tešia sa na neho tisíce detí a nebolo tomu inak ani tohto roku. Všetci spoločne sme v našej materskej škole 5. decembra očakávali vzácnu návštevu, pána s bielou bradou. Netrpezlivo sme načúvali, kedy sa ozve zvonenie zvončeka a keď zvonček zaznel, do triedy vstúpil Mikuláš. Síce prišiel bez snehu a bez koča, ale zato s anjelmi a s košmi plnými dobrôt pre každú triedu. No skôr, ako začal rozdávať deťom balíčky, museli si ich deti zaslúžiť. Recitovali básničky, spievali pesničky a sľubovali, čo sľúbiť bolo treba. Nálada bola úžasná, a keď kôš s dobrotami od Mikuláša ostal prázdny Mikuláš sa s nami milo rozlúčil. No sľúbil, že sa opäť o rok vráti a nezabudol pripomenúť, že si bude poslúchanie kontrolovať. A my sa tešíme na jeho návštevu.                                                                                                                  Zároveň ďakujeme CVČ vo Svidníku, ktoré pre našu MŠ príchod Mikuláša pripravilo