DECEMBER

03.12.2023 18:18

18.12.2023 - Vianočné charitatívne trhy : 6trieda

07.12.2023 - Divadlo Sárus -Cencúľ a vločka : Kto by nemal rad veselé a čarovne rozprávky.. A na rozprávku sa tešili aj deti z nasej materskej školy, kde všetci spoločné privítali divadlo Sarus z Prešova, ktoré sa nám predstavilo s rozprávkou “Cencúľ a vločka”. Bola to veselá bábková rozprávka v zábavno- poučnom prevedení, ktorá sa niesla vo vianočnej atmosfére. V divadielku bolo zobrazene najmä priateľstvo cencúľa a vločky. Deti si počas divadielka mali možnosť taktiež spoločné zaspievať vianočné piesne. Deťom sa divadielko veľmi páčilo a preto ho odmenili veľkým potleskom.

 

07.12.2023 - Mikulášský koncert v ZUŠ- Keď všetko prikryla snehová perina tak ako každý rok aj tento k nám zavítal dlho očakávaní Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Našiel si aj čas, aby sa s nami pozrel v ZUŠ vo Svidníku na koncert na jeho počesť. Počas tohto podujatia sme si vypočuli krásny spev, zvuky rôznych hudobných nástrojov, videli šikovnosť žiakov hudobného, tanečného i literárno-dramatického odboru a mnoho iného. Nás aj ostatných poslucháčov nezabudol obdarovať drobnou pozornosťou a po spoločnom vypočutí koncertu sa pobral potešiť deti iných škôl, škôlok, miest a dedín. Veríme, že nás Mikuláš navštívi aj budúci rok.

  

06.12.2023 - Mikuláš:  Tento zimný deň k nám zavítala vzácna návšteva . Prekvapením boli Mikuláš, Anjel a Čert ktorí pricvalali na koni .Deti ich privítali potleskom, pesničkou a básničkou. Mikuláša privítala aj pani riaditeľka, ktorá ho poprosila , aby nám rozsvietil vianočný stromček. Za pekné privítanie a dobré správanie, odmenil Mikuláš deti balíčkom sladkostí .Deti Mikulášovi poďakovali, zakyvali a popriali šťastnú cestu do iných materských škôl. Mikuláško ďakujeme za prekrásny zážitok.

  

03.12.2023 - Viflejemský večur - vystúpenie 6.trieda: Naša MŠ sa zúčastnila na 31.viflejemskom večori … s pamiatkou na Mgr. Jána Kaliňáka - zakladateľa tejto tradície. Deti zaspievali koľadky a zarecitovali vinšy - všetko to čo k vianočnému času patrí.