JÚN

30.05.2021 13:35

24.06.2021 - Rozlúčková diskotéka Uja Ľuba Keďže sa  blíži  koniec  školského roka  v našej  MŠ tento deň  sa uskutočnila rozlúčková diskotéka , na ktorej nás zabával  pesničkár  Ujo Ľubo.  Aj keď slnko už bolo vysoko na oblohe,  deti sa zapájali do tanca, spevu , pohybových hier  spoločne s pani uč. a Ujom Ľubom. Hudba a dobrá nálada  sa niesla celým okolím MŠ.  Deti počas prestávok si oddýchli v chládku a občerstvili sa pitným režimom. Ďakujeme Ujo Ľubo a tešíme sa na nové pesničky.

23.06.2021 - Rozlúčka predškolákov -Ako to už v júni býva zvykom, ani tento rok to nebolo inak. S blížiacim sa koncom školského roka  nastal čas, aby sme sa rozlúčili s našimi predškolákmi a oni so svojou škôlkou a kamarátmi. Naposledy si na pôde materskej školy zaspievali, recitovali básničky. Nastal čas lúčenia a ako sa patrí okrem krásných spomienok na čas stravený v materskej škole si naši predškoláci odniesli na pamiatku darčeky. Všetkým predškolákom prajeme,  aby v septembri s radosťou nastúpili do vytúženej školy a aby naďalej boli takí šikovní a robili všetkým okolo seba radosť.

  .06.2021 -V celoslovenskej výtvarnej súťaži vyhlasovateľom, ktorej je Slovenský olympijský a športový výbor vyhral 3. miesto v 1. kategórií Filip Gibej zo 4. triedyOlympijské hry ako veľkolepý sviatok športu, kultúry, mieru a priateľstva inšpirovali deti k výtvarným aktivitám na tému - Môj Olympijský deň.

Srdečne blahoželáme.

10.06.2021 - Odoslané práce do výtvarnej súťaže Dúhový kolotoč - Čarujeme farbičkami 2021

2.trieda
Júlia Homoľová
Lenka Lacová
Katarína Kaliňaková
3.trieda
Michaela Baranová
4.trieda
Andrea Mikitová
Filip Gibej
5.trieda
Kamila Frančáková
Andrea Husárová
Tobias Krivka

8.06.2021 - Zázračná truhlica - Deti 4. a 5. triedy sa 8. júna 2021 zúčastnili 5. ročníka regionálnej súťaže v prednese poézie a prózy detí materských škôl "Zázračná truhlica 2021". Deti po prednese boli rozdelené do pásiem podľa prednesu, interpretácie, spontánnosti a prirodzenosti recitátora. Každé dieťa bolo odmenené diplomom a vecnou cenou.

Zlaté pásmo: Andrea Husárová 5. tr.- O divot vornom hrnčíčku  -   rozprávka(bez autora, kniha Naše deti)
Strieborné pásmo: Elena Paličková 5. tr.-  Roztrhnutá perinka od Jana Belašičová 
                               Dominik Hamarčák 5.tr. - Nový domček - bez autora z -Moja najmilšia knižka.
                               Filip Gibej 4. tr. - Dovolenka     autor Jana Barillová
Bronzové pásmo: Andrea Mikitová 4. tr.- Narodeniny  autor Jana Belašičová
                             Diana Gajdošová 4. tr. Simonka       autor Jana Barillová

4.06.2021 - Vyhodnotenie vytvarnej súťaže:V okresnej výtvarnej súťaži MEDOVÝ ŠTETEC, kde deti tvorili  na tému ,,Včela v živote človeka,, uspeli tieto práce:

1.miesto Diana Gajdošová 4.trieda
2.miesto spoločná priestorová práca 4.trieda
1. miesto Andrea Husárová 5.trieda
Gratulujeme

4.06.2021 - Športová olympiáda -     Týždeň detskej radosti sa v MŠ  zavŕšil už tradičnou športovou olympiádou na ihrisku pri ZŠ. Komenského vo Svidníku. Po nástupe všetkých detí vo farebne odlišných tričkách mohla zanieť športová hymna so vztýčením olympijskej vlajky. Zložením olympijského sľubu deťmi predškolských tried a zapálením olympijského ohňa bola športová olympiáda považovaná za otvorenú. Predškolské a stredné skupiny detí súťažili a merali navzájom sily v troch disciplínach: beh 20m, slalomový beh, hod kométou. Menšie deti len tak neposedávali, ale s radosťou a veľkou chuťou sa zapojili do nesúťažných disciplín a hlasno povzbudzovali svojich kamarátov. Pre súťažné tímy boli pripravené stupienky víťazov, kde sa im odovzdali medaile, diplomy a vecné ceny. Všetky ostatné deti za účasť a na pamiatku tohto krásne prežitého dňa si domov odniesli olympijské medaile škôlkarskej olympiády. 

3.06.2021 - Usmievanka - zábavný program -Dnešný deň bol farebný a úsmevný. Odštartovali ho naše mladé pani učiteľky Kristínka a Jarka programom Čokotanec.  Keď sa deti vyskákali , osviežili sa nanukom. Medzitým sa pripravila pani Usmievanka. Deti poznávali písmenká, pomenovávali obrázky a spolu s ňou skákali a tancovali. S úsmevom je svet krajší...

2.06.2021 -  Maľovanie v exteriéri -Na dnešný tretí deň "Týždňa detskej radosti" sme si pripravili maľovanie v exteriéri. Deti sa prezliekli za maliarov, nachystali farby a štetce a s nadšením sa pustili do práce. Podarilo sa nám namaľovať veľa krásnych obrázkov, ktorými sme vyzdobili náš školský dvor. Na záver ich čakala sladká odmena od pani riaditeľky a potešilo aj skákanie na nafukovacom hrade. Zábava však pokračuje a všetci sa už tešia na zajtrajší deň plný radosti.

1.06.2021 - MDD-CVČ -Diskotéka-A oslava pokračuje ďalej. V dnešný druhý deň z Týždňa detskej radosti  na našej MŠ sme očakávali veľkú návštevu. Navštívili  nás z CVČ zvieratká,  veľká Kravička  a veľký Slon. Naše deti im pred príchodom pripravili veľké prekvapenie. Na chodníky v areáli MŠ  nakreslili  množstvo kravičiek a sloníkov. Zvieratkám sa obrázky veľmi páčili. Od radosti sa s deťmi zabávali, tancovali, fotografovali a všetky deti za šikovnosť  aj odmenili sladkosťou a odznakom s prianím krásneho dňa detí. Deti pokračovali v super zábave ďalej a to diskotékou na školskom dvore a skákaním na skákacom hrade. Počasie nám prialo a deti si odniesli množstvo nádherných a nezabudnuteľných zážitkov. Ale oslavám ešte nie je koniec, čaká nás ďalší tretí deň plný zábavy a hier.

31.05.2021 - Turistická vychádzka , kolobežkovanie -Prvý deň „Týždňa detskej radostí“  sa deti s batohmi na chrbte vybrali na turistickú prechádzku. Naplánovanou trasou cestou cez les deti obdivovali krásy prírody, pozorovali rastliny, počúvali zvuky prírody. Vyšli až na kopec nad skanzenom, skadiaľ mali pekný výhľad na mesto Svidník. Cestou naspäť navštívili skanzen, kde obdivovali domčeky ľudovej architektúry, domčeky pokryté slamou, mlyn, drevenú cerkov... . Unavení, ale plní zážitkov sa vrátili do materskej školy a už sa tešia na ďalšie dní.  Malé deti si zas preverili svoje zručnosti jazdou na kolobežke alebo odrážadle.