MAREC

03.03.2023 10:05

16.03.2023- Matematická olympiáda- Tvary, čísla, tangramy, to zvládneme už aj my. V tento deň predškoláci 1. a 7. triedy sa zúčastnili  Matematickej olympiády. Súťažou medzi jednotlivými družstvami si overili svoje matematické schopnosti a zručnosti. V jednotlivých disciplínach počítali, porovnávali, skladali tangramy a obrázky z geometrických tvarov, hľadali postupnosť, orientovali sa na ploche a priestore. Pri plnení úloh pracovali samostatne, ale aj v skupinách. Všetky disciplíny hravo zvládli a mali z toho veľkú radosť. Na konci všetci získali  diplomy, víťazne družstvo aj medaily, no a nechýbala ani sladká odmena.

17.03.2023 . Vyhodnotenie Vesmír očami deti - Tento deň sa konalo vyhodnotenie XXXVIII. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove VESMÍR OČAMI DETÍ 2023 v regionálnom kole pre okres Svidník. Z odoslaných prác za našu MŠ získala výtvarná práca Danielky Matkobišovej z 1. triedy s názvom Let na vesmír diplom, za umelecké stvárnenie témy a postup do celoslovenskej súťaže. Z úspechu Danielky sa veľmi tešíme  a šikovnej výtvarníčke blahoželáme.

09.03.2023- MDŽ - Deti 1. a 6. triedy tento krásny deň vystúpili na Mestskom úrade pri  príležitosti Medzinárodného dňa žien. Svojím spevom, tancom a recitáciou potešili všetky prítomné ženy, ktoré ich odmenili veľkým potleskom. Dostali pochvalu a poďakovanie od pani primátorky a samozrejme aj sladkú odmenu.

  

03.03.2023 - Vesmír očami deti- odoslané práce

1.trieda
Daniela Matkobišová     Let na vesmír
6. trieda
Jarmila Franz                 Už nás berú...
Mária Billá                      Ja a moja kamarátka Sára
7.trieda
Lukáš Bugeľ                   Vesmírne dobrodružstvo
Ema Gľuzová                 Rodinka mimozemšťanov
Mária Motyľová              Neznáma planéta

02.03.2023 - Návševa ZŠ:V dnešné dopoludnie naši predškoláci z 1.a 7.triedy navštívili Základnú Spojenú školu. Boli pozvaní na divadelné predstavenie "Divotvorný hrnček",ktoré nacvičili žiaci tejto školy so svojimi pani učiteľkami. Rozprávka sa deťom veľmi páčila, hovorené slovo striedali pesničky, tanček a nechýbalo ani ponaučenie, že nemáme zabúdať na "čarovné slovíčka". Ďakujeme Spojenej škole za umelecký zážitok.