MAREC

06.03.2024 19:42

20.03.2024 -  Návšteva ZŠ Karpatská 1.a 6. trieda- Naši predškoláci tento slnečný deň  navštívili Základnú školu Karpatská, kde sa nám dostalo  srdečného privítania po ktorom nasledovala prehliadka školy.  Pre deti boli  pripravené rôzné stanovištia. V  telocvični bol  skakací hrad, v kuchynke piekli venčeky, pred veľkým zrkadlom spievali piesne, jazdili na trojkolobežke Cool Carver. Pozreli si šatne, triedy, školský klub, knižnicu i jedáleň. V závere na  deti čakalo pohostenie. Až do príchodu rodičov deti  hrali rôzné stolové hry.

 

15.03.2024 Vyhodnotenie súťaže -Vesmír očami detí 

Tento rok je to už 39. ročník celoslovenskej  súťaže. Práce Kristiána FerkaninaAdama Čoreja  zo 4. triedy boli ohodnotené a postupujú do celoslovenského kola. Na slávnostnom vyhodnotení boli odmenení diplomom a malým darčekom.

13.03-14.03.2024 - Matematická olympiáda 1.a 6. trieda. Matematika je neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Aj tento rok sme v triedach predškolákov zorganizovali matematickú olympiádu, ktorá prebiehala samostatne v triedach. Slimáčiky a Rybky zvládli hravou formou matematické úlohy, v ktorých si precvičili orientáciu v číselnom rade, geometrické útvary, priestorovú predstavivosť, logické myslenie a matematické zručnosti. Všetko zvládli na jednotku a za šikovnosť dostali medailu a sladkú odmenu. Prežili sme veselé a zaujímavé matematické dopoludnie. 

 

13.03.2024 odoslané práce: DÚHA – Celoslovenská výtvarná súťaž

1. tr.  Vanesa Jadvišová - Až raz budem učiteľka

          Eva Demjanová - Evička a lesné zvieratá

          Nela Matkobišová - Môj nový dom

4. tr.   Martin Miga - Naša farma

          MelissaLipnická - Mamka Mirka

5. tr.   Sebastián Belcák - Motýľ Sebastián a kamaráti

           Lýdia Dulebová - Kráľovná Júlia zo zámku

           Ema Andrejková - Medvedík Adrián a rodičia

6 tr.    Zuzana Soročinová - Chceme mať čistý les

          Martin Švec - Budem riadiť roboty

          Mária Bilá - Chcem vidieť dinosaury

           Jarmila Franc - Teším sa do školy

12.03.2024  8. ročník Regionálnej súťažnej prehliadky v prednese poézie a prózy " ZÁZRAČNÁ  TRUHLICA" Je všeobecne známe, že mesiac marec je mesiacom knihy. Práve z tohto dôvodu Podduklianské osvetové stredisko vo Svidníku každoročne organizuje regionálnu súťažnú prehliadku v prednese poézie a prózy detí materských škôl s názvom Zázračná truhlica. Z našej materskej školy sa tejto prehliadky úspešne zúčastnili štyri dievčatá. Andrea Sušinová sa umiestnila v bronzovom pásme, Ema Andrejková sa umiestnila v striebornom pásme,  Miriam KuzmiakováKristína Jachymovičová sa umiestnili v zlatom pásme. Všetkým štyrom dievčatám celá materská škola srdečne blahoželá.

   

12.03.2024 Divadlo Gašparko - Šípková Ruženka Dnes k nám opäť zavítalo Divadielko Gašparko s prekrásnou rozprávkou Šípková Ruženka. Na pol hodinku sme sa preniesli do kráľovstva, v ktorom žila princezná Ruženka s rodičmi a dobrým kamarátom Gašparkom, ktorý ju spolu s princom zachránil pred kliatbou zlej víly. A tak, ako to býva vo všetkých rozprávkach, aj tu zvíťazilo dobro nad zlom.

       

05.03.2024 odoslané práce: VESMÍR OČAMI DETÍ 2024 ( regionálne kolo )

1.tr. Filip Bocko – Roboti vo vesmíre

        Ivana Rusinková – Pristátie na ľadovej planéte

4. tr. Adam Čorej – Vesmírna raketa

         Kristián Ferkanin – Vo vesmíre

5. tr. Matej Ľuľa – IXO- PIXO a pichľavá raketa

6. tr. Leo Popovec – Raketou do vesmíru

         Jarmila Franz – Kozmonautka vo vesmíre

         Alex Sirý – Vesmírna výprava