NOVEMBER

06.11.2022 16:31

29.11.2022 - Divadlo Gašparko  s rozpávkou Snehová kráľovná -Našu materskú  školu opäť navštívilo divadlo Gašparko z Prešova s klasickou rozprávkou "Snehová kráľovná". Deti so zatajeným dychom sledovali rozprávku, v ktorej zvíťazilo dobro a láska nad zlom. Cieľom príbehu bolo nielen deti poučiť, ale aj zabaviť a priniesť im radosť z krásneho farebného sveta bábok.

 

22.11.2022- Osmijankova literárna záhrada.-Podduklianská knižnica v našom meste otvorila putovnú výstavu pod názvom ,,Osmijankova literárna záhrada“, na ktorú pozvala aj deti z našej škôlky.Deti si spríjemnili jesenne dopoludnie prehliadkou veselých Osmijankových ilustrácií. Spoločne si vypočuli rozprávku o ,,Rukavičke“, ktorú aj zdramatizovali. Prekvapením boli hádanky, ktoré si deti overili v zázračnej Osmijankovej záhrade plnej prekvapení. Výstava sa deťom páčila, deti si odniesli veľa krásnych aj poučných zážitkov. Veríme, že takéto stretnutia budú aj na budúce, potešia oči aj srdiečko, veď kniha je priateľ človeka v každom veku.

 

 

18.11.2022 - Bubnovačka - ,,Aby bolo deti lešie počuť" Je to podujatie, ktorý ma symbolický upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred týraním a násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Aj deti z našej škôlky sa zúčastnili tejto Bubnovačky. Predtým sme ich oboznámili o význame akcie, čo je to násilie, koho kontaktovať, keď im niekto ubližuje, aby sa nebáli hovoriť o násilí.

 

4.11.2016 - Deň materských škôl na Slovensku- Aj  naša MŠ sa tohto roku zapojila do osláv dňa materských skôl. Oslávili sme ho rôznymi aktivitami, ktoré nám sviatočný deň urobili zaujímavým – deti si kreslili, maľovali,  konštruovali, spievali, tancovali. Po spoločnom stretnutí všetkých MŠ na pešej zóne, sme sa rozišli a rozdávali darčeky v meste.  Deti si odniesli z akcie veľa dojmov a zážitkov.