NOVEMBER 2023

03.11.2023 14:09

20.11.2023 - Bubnovačka - Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť ..Dnes sa deti našej materskej školy zapojili do podujatia BUBNOVAČKA - aby bolo deti lepšie počuť.V hlasnom rytme bubnov, paličiek a iných nástrojov sme upozornili na dôležitosť ochrany detí pred násilím a potrebu včasnej prevencie v spoločnosti.Podujatie sa konalo pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

 

15.11.2023 - Divadlo SÁRUS -Domček kto v tebe býva-Do našej škôlky opäť zavítalo divadielko Sárus s veselým rozprávkovým príbehom o malom domčeku a veľkom priateľstve zvieratiek z lesa, ktoré sa nasťahovali do opusteného domčeka na čistinke. Divadielko deti nielen pobavilo ale zároveň donútilo zamyslieť sa nad dôležitosťou priateľstva a vzájomnou spoluprácou. Mať okolo seba dobrých priateľov je totižto cenný dar.

 

08. 11. 2023 - Tvorivá dielňa 6. trieda - Dnes sme v našej MŠ prežili krásne popoludnie so starými rodičmi, pre ktorých mali deti pripravené vystúpenie, plus milý darček k tomu, ktoré pre nich vyrobili s láskou. Pre všetkých bolo pripravené male občerstvenie v podobe čaju a koláčika. Deti spolu so svojou babkou a dedkom vyrobili nádherné jesenné dekorácie usmievavého šarkana a malé gaštanové huseničky. Atmosféra bola úžasná. Všetci mali so spoločnej práce veľkú radosť. Vážime si všetkých starých rodičov, ktorí prišli do materskej školy stráviť pekný deň a potešiť svoje vnúčatá. Ďakujem

  

03.11.2023- Deň materských škôl : Pravidelne v škôlke slávime sviatok menín či narodenín, každý z nás má svoj sviatok. Aj materské školy na Slovensku oslavujú svoj deň, ktorý je určený na 4. novembra. Naša materská škola sa zapojila do týchto osláv v piatok (3.11.), deň vopred. Už od rána sa z okien materskej školy ozýval spev a smiech, nechýbalo ani známe: veľa šťastia, milá škôlka..., ďalej sme pokračovali zaujímavými aktivitami v rámci tried, deti spoločne s učiteľkami zhotovili darčeky. Spoločne s logom sme sa vybrali na pešiu zónu, kde sme si zaspievali hymnu materských škôl a následne potešili okoloidúcich malým darčekom.

02.11.2023 -Tvorivá dielňa 1. trieda -Pri príležitosti mesiaca október- Mesiaca úcty k starším 1. trieda slimáčikov zorganizovala besiedku, spojenú s tvorivou dielňou pre starých rodičov. Starký prijali naše pozvanie s vedomím potešiť sa a dopriať si pár nezabudnuteľných okamihov v prítomnosti svojich vnúčat. Naše malé ale aj veľké deti potešili svojich starkých rodičov básničkami, pesničkami a tancom. Odovzdali im darčeky, ktoré pre nich s láskou vyrobili s poďakovaním, za všetko krásne a dobré, čo pre nich urobili a v budúcnosti ešte urobia. Starý rodičia sa veľmi ochotne zapojili do tvorivej dielne a spolu s deťmi vyrobili pekné mandaly a obrázky z prírodného materiálu. Pre všetkých sme pripravili chutné pohostenie so šálkou teplého čaju a za odmenu sa zahrali obľúbené spoločenské hry. Deti vo svojich očkách neskrývali radosť z možnosti zahrať sa v škôlke so svojou babkou či dedkom.

02.11.2023 - Tiché putovanie 6. a 1. trieda - Deti 6. a 1 triedy navštivili v Poduklianskej  knižnici hravú a inšpiratívnu výstavu,  ktorá ponúkla cestu svetom „tichých“ kníh, pochádzajúcich z rôznych krajín sveta. Tiché knihy sú tvorené len z obrázkov, bez textu, predstavujú u nás málo známy žáner detskej literatúry.  Vďaka rôzným  aktivitám :cestovateľským denníkom, príbehovéj kocky, dotykovej hry, puzzle , skladačky, tichej pošty spoznávali rozné príbehy. Deti knihy zaujali ako aj aktivity, ktoré pre nich boli pripravené.