OKTÓBER 2023

02.10.2023 18:17

 21.10.2023 - Deň jabĺka - „Bolo raz jabĺčko krásne , malo líčka červené  ...  "Takto sa spieva v tejto detskej pesničke o jabĺčku  a aj naše deti v materskej škole si vo štvrtok  pripomenuli Deň Jablka.  Každá pani učiteľka si pripravila rôzne úlohy pre deti vo svojej triede. Najprv sme si s deťmi čo to o jabĺčkach povedali  a potom sme sa spoločne pustili do plnenia úloh. Deťom sa to  veľmi páčilo a aktivitám sa veľmi tešili. 

 foto v jednotlivých triedach

16.10.2023 - Korčuliarský výcvik - 1.trieda /slimáčiky/ a 6.trieda /rybičky/ Naši predškoláci z triedy slimáčikov a rybičiek  už úspešne absolvovali  kurz korčuľovania, ktorý organizoval SZĽH v spolupráci s mestom Svidník. Cieľom kurzu bolo priniesť deťom radosť z nového pohybu, vytvoriť pocit bezpečia v „nebezpečnom“ prostredí. Nebolo dôležité, aby sa zo všetkých stali hokejisti, či krasokorčuliari, išlo o prípravu na ich ďalší pohybový a športový rozvoj, ktorý je pre deti nesmierne dôležitý. Korčuľovanie bolo pre detí veselou hrou, pri ktorej si zatrénovali, aj sa zabávali a zasmiali. Kurz sme ukončili Korčuliarskou olympiádou, na ktorej ukázali svojim rodičom, čo všetko sa dokázali za týždeň naučiť. Za svoju odvahu, vytrvalosť a nadšenie boli ocenení diplomom a samozrejme aj sladkou odmenou. 

 

03.10.2023- Divadlo Sarus- Krtko: V našej MŠ sa škols. rok začal krásnym privítaním deti a bábkovým predstavením Krtko od spoločnosti Sárus.Divadielko prinieslo deťom radosť, zábavu, ale aj ponaučenie o kamarátoch a vzájomnej pomoci. Komunikácia hercov s deťmi ukázala zaujatosť a pozornosť detí.

Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie predstavenie.
 

02.a5.10.2023 -Návšteva knižnice - 6.trieda a 1. trieda : V našej materskej škole sa snažíme v rámci výchovno - vzdelávacej činnosti o to, aby deti získali pozitívny vzťah k čítaniu a ku knihám ako takým. Nielen v marci, ktorý je mesiacom knihy, ale aj  počas roka ich motivujem  aj tým spôsobom,  že každý rok navštevujeme okresnú  knižnicu. Tu mali deti možnosť sa dozvedieť ako kniha vzniká, že knihy sa dajú kúpiť ale aj požičať. Pani knihovníčka im vysvetlila, že požičiavanie kníh má svoje pravidlá a ako treba s knihami zaobchádzať.  Deti si tiež pozreli, aké knihy sa v knižnici nachádzajú. Veríme, že týmto spôsobom si deti vytvoria pozitívny vzťah ku knihám, ktorý im vydrží až do dospelosti. /foto v galérii jed. tried/